Theatermaker

voorstellingen
Marjolijn als maker

Wat mij kenmerkt als theatermaker is de beeldtaal die ik inzet. Mijn liefde voor het werken met verschillende materialen en technieken is terug te zien in de vormgeving van de stukken die ik maak. Zo werk ik bijvoorbeeld met schimmenspel, met poppen en in een flexibel decor. De beelden die ik met mijn spelers maak moeten even raak zijn als de teksten die we gebruiken. Ik ga uit van de spelkwaliteit en de kracht van mijn spelers. Samen met hen onderzoek ik hoe zij deze nog verder kunnen ontwikkelen. Ik werk dan ook graag met spelers die geen professionele achtergrond hebben en die open staan voor groei en nieuwe uitdagingen.

Interdisciplinaire samenwerking

Vanwege mijn liefde voor andere kunstvormen werk ik graag in teams waar verschillende disciplines samen komen. Ik vind het interessant hoe mensen met verschillende achtergronden en werkwijzen elkaar kunnen aanvullen. Gedurende mijn studietijd op de HKU heb ik deel kunnen nemen aan interdisciplinaire projecten. Dit heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt voor het maken van theater op andere locaties dan een theaterzaal. Het werken met diverse teams heeft mij uitgedaagd theater in verschillende vormen te gieten zoals theatrale routes, installaties en games.

Proces en Product

Het maakproces vind ik even belangrijk als het uiteindelijke product. Mijn transparante contact en liefde voor het vak zet ik in om een prettig werkklimaat te creëren. Het bedenken van een verdiepend randprogramma bij een stuk doe ik met evenveel plezier als het maken van de voorstelling zelf. Tijdens mijn stage op de educatie afdeling van MAAS heb ik kunnen ervaren wat het belang van de educatie rond een theatrale ervaring is. Het zorgt ervoor dat er een verbinding kan ontstaan tussen het werk van de kunstenaar en zijn publiek.