Theaterdocent

stage / Educatie
Theaterdocent in het PO en VO

Gedurende mijn studie heb ik stage gelopen in het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens deze stages heb ik me ontwikkeld tot een docent die stevig voor een groep staat en die met plezier en fantasie een groep aan het spelen en maken krijgt. De manier waarop ik contact maak met de groep en mijn heldere manier van communiceren zorgt voor een prettig groepsklimaat. Mijn missie om kinderen en jongeren te laten ervaren wat zij kunnen bereiken met hun verbeeldingskracht ligt ten grondslag van de lessen die ik geef.

Educatie stage bij MAAS

In mijn afstudeerjaar was ik stagiaire bij MAAS theater en dans. MAAS is een theatergezelschap dat theater- en dansvoorstellingen maakt voor kinderen en jongeren. Dorien Folkers en Sara Giampaolo, werkzaam op de afdeling educatie, waren mijn begeleiders. Hier heb ik ondervonden wat het belang is van een educatief programma bij een voorstelling. Mijn plezier in het organiseren van educatietrajecten is hier ontstaan. In dit bevlogen team heb ik ervaren dat het ontwerpen van educatie om net zulke artistieke kwaliteiten vraagt als het maken van een stuk. Daarnaast heb ik als theaterdocent mee kunnen draaien binnen het traject Stel je voor. Samen met Guido Bosua heb ik theaterlessen gegeven aan groep 4 t/m 8 op de Augusstinus school in Rotterdam.

Lessen en workshops

Het werken met kinderen en jongeren geeft me energie, vandaar dat ik in bijna alle projecten die ik doe voor of met deze doelgroep werk. Ik ben niet alleen werkzaam op de spelvloer als docent, ook achter te schermen werk ik met liefde mee aan het ontwerpen van projecten en lesmateriaal binnen de kunsteducatie.
Ben je op zoek naar theaterlessen of een workshop waarin zowel het spelen, het maken van theater en het ontwikkelen van creatief denken aan bod komt?
Neem dan contact met me op!

Ben je benieuwd naar mijn ervaring als theaterdocent?
 Neem een kijkje bij mijn CV.